Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΜΑΛΟΥΝΤΑ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 22634652
Τηλεομοιότυπο: 22634653
Μενού

The healthier I eat the better I learn

Βίντεο:


Logo

Πόστερ

Δημιουργίες


Επισκέψεις

  1.  Βιολογική Φάρμα 'Riverland' - Καμπιά

  2.  Βιολογική Φάρμα Αυγών - Παλαιχώρι

  3.  Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής - Όμιλος Ποδηλασίας 'Άγιος Μνάσων'


Κατασκήνωση Πολωνία Σεπτέμβριος 2023

Στα πλαίσια του προγράμματος  ERASMUS+ BIE HIL (18-28 / 9/ 2023) 10 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Γιώργου Ζαρβού και Ροδούλας Παπαλαμπριανού Καραβέλλα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πολωνία και να συμμετάσχουν σε κατασκήνωση στην περιοχή Giewartow  μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, Λετονία, Ισπανία, Γερμανία και Τουρκία).

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί καθημερινής βάσης μαθήματα Αγγλικών και ξένων γλωσσών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες αθλητικές και άλλες δραστηριότητες που τους επέτρεψαν να γνωριστούν και να κοινωνικοποιηθούν με παιδιά της ηλικίας τους από τις άλλες χώρες. Επιπλέον, παρακολούθησαν εργαστήρια με θέμα την υγιεινή διατροφή και συμμετείχαν στη σύνθεση του τραγουδιού του προγράμματος και τη βιντεοσκόπηση του για την οποία τραγούδησαν όλοι μαζί. Κατά τις τρεις εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν και γνώρισαν το σχολείο της φιλοξενούσας χώρας και την πόλη στην οποία βρίσκεται, επισκέφθηκαν την πόλη Poznan και το στρατόπεδο εξόντωσης Chelmno από τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αποκορύφωμα των κοινωνικών δραρτηριοτήτων ήταν οι δύο Παραδοδιακές Βραδυές κατά τις οποίες οι μαθητές/τριες παρουσίασαν την χώρα τους μέσα από παραδοσιακά εδέσματα, πληροφορίες, παιγνίδια και χορούς. Η Κυπριακή αποστολή παρουσίασε πληροφορίες για την Κύπρο, πρόβαλε εικόνες, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και πρόσφερε πλούσια παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα ΠΟΠ όπως σουσιούκκο, παστέλλι, χαλλούμι, αναρή με μέλι και τερατσόμελο, λούντζα Πιτσιλιάς και Αρκατένα, προβάλλοντας το νησί μας και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.